E-boken Styrkemeny, laste den ned her
Hvordan vi kan bruke positiv psykologi, og vår egen innstilling, til å styrke oss selv. Last ned e-boken gratis ved å klikke på bildet.

I videoen over forteller jeg litt om innholdet i boken.

Det har (heldigvis) endelig blitt anerkjent at «alle har en psykisk helse». Jeg vil med denne E-boken bidra til at flere husker på at alle også har en psykisk styrke. Eller rettere sagt – mange styrker!

Alle har styrker, men ikke alle kjenner dem godt nok

Begrepet «helse», i praksis, handler mest om et fravær av problemer og håndtering av avvik. Det er her helsevesenet kommer inn. Det hjelper oss på beina.

Begrepet «styrke» handler om tilstedeværelse av noe kraftfullt. Våre positive egenskaper, som optimisme, psykisk styrke, positive følelser og mening, er noe reelt, følbart og merkbart. De gir motstandskraft, drivkraft og et overskudd som kan deles med andre!

Vi trenger mer enn bare et fravær av problemer

Vi trenger tilstedeværelse av sterke positive krefter. Hvis det er noe som kan bygge oss opp, sikre en god funksjon og ta oss videre, så er det våre styrker – og forståelsen av at man kan styrke seg selv.

Denne boken er hovedsakelig basert på arbeidet til psykologiprofessorer Carol S. Dweck, Martin Seligman og Christopher Peterson. Dweck er mest kjent for sitt arbeid knyttet til læringsprosesser samt begrepet «mindset», løst oversatt som innstilling, og påvirkningen vår innstilling har på våre liv.

Positiv psykologi

Seligman og Peterson er grunnleggere av positiv psykologi, studiet av menneskets «well-being» og karakterstyrker, som er gode menneskelige egenskaper som gjør livet vårt bedre, og godt å leve. Denne grenen av psykologi skal ikke forveksles med positiv tenkning i begrepets populære betydning, bedre kjent som «rosa briller».

Positiv psykologi fokuserer på å hjelpe oss fungere godt, skape gode følelser, og betegnes av følgende visjon:

«Psychology should be more than only repairing bad things in life, it should be about helping people build the best things in life!».

Altså at psykologien ikke bare bør hjelpe oss til å håndtere avvik, men også hjelpe oss med å styrke det som fungerer. Styrke oss selv. Målet med denne boken er å formidle noen grunnleggende konsepter som hjelper oss med nettopp det – på en så kortfattet måte som mulig.

Vil du vite mer? Last ned min E-bok #Styrkemey (helt gratis) hvor jeg går igjennom hva som skal til for å skape styrke – og økt selvfølelse –  i ditt liv.